Eetkamer gordijnen

Gordijnen in je eetkamer geven de kamer kleur, privacy en verbetert de akoestiek. De raambekleding bestaat meestal uit twee lagen.
Één laag voor de privacy met het behoud van licht. 
A House of Happiness

Creër je eigen plekje. 

Gebruik van de eetkamer

De grote tafel wordt gebruikt om aan te eten én te spelen. Kinderen kunnen zorgen voor veel geluid in huis, vooral de grote hoge ruimtes zijn gehorig. Door hier gordijnen op te hangen, ontstaat er demping. Relax….

Combineren van gordijnen

Combineren is best makkelijk; Kies een print en combineer die met een bijpassend effen gordijn. In deze foto is er gekozen voor een opvallende dunne inbetween Marble met een bijpassend blauw gordijn Restill

Transparant Marble: Marble is een half-transparante stof die soepel valt. Hij heeft een opvallend marmer dessin. De stof is kamerhoog, zodat er in het eindresultaat geen naden zichtbaar zijn. De onderkant voorzien wij standaard van een verzwaringskoord, zodat hij prachtig valt.

Gordijn Restill: Onze topper Restill heeft een fijngeweven structuur met een licht gemêleerd kleureffect. Het is een erg soepel vallende stof die licht oogt. De stof valt onder onze duurzame collectie; hij is deels gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van petflessen.

 

 

A House of Hapiness

5 tips woonkamergordijnen

Vijf tips voor het uitzoeken van eetkamergordijnen

We hebben gordijnen in alle kleuren, maten en patronen. Dus de kunst is om de juiste uit te zoeken. Onze tips:

  1. Begin met het bepalen van de stof. Inbetween/vitrage of overgordijn?
  2. Kies je kleur. Je hebt hierbij twee opties. Je kunt kiezen voor kleuren die aansluiten bij je interieur. Heb je bijvoorbeeld voornamelijk aardetinten, kies aardetint gordijnen. Als tweede optie kies je juist voor een contrasterende kleur. Een kleur precies aan de andere kant van de kleurcirkel. Dit brengt dynamiek in de ruimte. Daarnaast zorgt het voor een balans tussen warm en koel, immers de tegenovergestelde kleur brengt ook de tegenovergestelde warmte/koelte.
  3. Welke eigenschappen moet het hebben? Dit kan handig zijn: isolerend, akoestisch, brandvertragend of verduisterend.
  4. Neem gordijnen van plafond tot vloer. Dit zorgt voor rustige kleurblokken. 
  5. Daarnaast hebben wij veel stoffen die duurzaam geproduceerd zijn. Handig om mee te nemen in je zoektocht. Een betere wereld maken we samen.

 

Voordelen gordijnen in je eetkamer

Gordijnen hebben naast sfeer en uitstraling ook andere positieve eigenschappen die kunnen helpen je woning comfortabeler te maken. Heb je bijvoorbeeld een tochtig huis uit de jaren 30? Neem isolerende gordijnen. Heb je een nieuwbouwhuis dat galmt? Neem dan akoestische gordijnen. Veel gordijnstoffen hebben één of meerdere van deze meerwaarden al in de stof zitten. En zo niet, dan kun je ze toevoegen door de juiste voering.

Groene eetkamer

Creëer je eigen Urban Jungle. Gebruik stoere, gerecyclede stoffen met botanische prints in combinatie met grote planten, ruwe materialen, bamboe en hout. Gordijn Dimension is gemaakt van gerecycled katoen afkomstig van restmateriaal bij productie van t-shirts. De stof Poetic is dubbel duurzaam: bedrukt met waterbesparende technieken op gerecycled doek.

Ook hier zie je een combinatie van een opvallende print met een effen stof. 

Blauwe eetkamer

Een vleugje blauw of blauw als basis: met blauwe gordijnen creëer je sfeer en rust in huis. Combineer trendy met ton-sur-ton vouwgordijnen. Veel van onze stoffen zijn geschikt voor vouwgordijnen. Green Leaf is een thermogordijn gemaakt van polyester vezels uit plastic flessen, lekker duurzaam. Hij houdt de warmte binnen en de kou buiten. Daarnaast is hij geluiddempend.

Meet afspraak maken? 
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. 

Vul graag duidelijk uw naam, telefoonnummer even eventueel adres gegevens in. 

Een vraag? Stel hem hier!