Rolgordijnen

Van verduisterende rolgordijnen tot elektrische rolgordijnen

Product omschrijving

Wat is een rolgordijn?

Je hebt er misschien al vaak van gehoord, maar wat zijn rolgordijnen nu eigenlijk? Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Door middel van een touw of koord kun je het rolgordijn laten zakken of omhoog trekken. Zo bepaal je zelf de gewenste hoogte én lichtinval. Maar rolgordijnen brengen nog veel meer voordelen met zich mee!

De voordelen van een rolgordijn

In de basis zijn er twee varianten: lichtdoorlatende of verduisterende rolgordijnen. Met lichtdoorlatende rolgordijnen creëer je een gefilterde lichtinval en met verduisterende rolgordijnen verduister je een ruimte in een handomdraai. Daarnaast brengt een rolgordijn de volgende voordelen met zich mee:

  • Dankzij de stijlvolle uitstraling van het rolgordijn is deze raamdecoratie een toevoeging op ieder interieur. Mix en match zelf verrassende combinaties!
  • Rolgordijnen bieden je precies de privacy die je wenst. Omdat je de hoogte van het rolgordijn eenvoudig kunt afstellen, bepaal je zelf in hoeverre buitenstaanders naar binnen kunnen kijken.
  • Het gebruiksgemak is absoluut één van de voordelen van een rolgordijn. Door middel van een touw of koord kun je het rolgordijn eenvoudig bedienen.
  • Rolgordijnen geven goede isolatie. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Dat bespaart op je energierekening!

 

Onze zonwerende rolgordijnen op maat worden door onze vakmensen op maat gemaakt! En met de vele stoffen én de decoratieve opties kun je je rolgordijn op maat ook helemaal naar jouw smaak maken. Of je nu kiest voor een opvallende print of een glanzende transparante stof, met onze collectie kun je op leuke, nieuwe manieren de lichtinval en de mate van privacy regelen. Zeker met de vele decoratieve opties, zoals cassettes en baleinen, is je raambekleding niet alleen een lichtvanger, maar ook een blikvanger.

Ons precieze oog voor detail voor onze zonwerende rolgordijnen op maat gemaakt. Onze producten bieden je uitstekende en variabele lichtregulering, ze isoleren kamers tegen hitte en kou, besparen energie en ze beschermen je meubels tegen schadelijke uv-straling!

Onderhoud & reiniging

Luxaflex® Rolgordijnen op maat die met de speciale Luxaflex® Dustblock® coating behandeld zijn, zijn antistatisch en vocht- en vuilafstotend. Hierdoor kunt u ze zeer eenvoudig reinigen en in optimale conditie houden. Ze zien er jarenlang stijlvol en levendig uit, waardoor ze ook kunnen worden toegepast in badkamers en keukens.

Voor alle toepassingen geldt: het beste onderhoud is preventief onderhoud. De snelste en meest eenvoudige manier om je rolgordijn weer stofvrij te maken, is met een plumeau of door het stof eraf te zuigen met de zachte, ronde borstel van je stofzuiger.

De zonwerende rolgordijnen van Luxaflex® zijn dankzij de licht- en warmteregeling energiebesparend. Bovendien streven we er voortdurend naar om onze processen te verbeteren, innovatieve materialen te ontwikkelen en de hoeveelheid afval terug te dringen. Daardoor kun je in onze collectie zonwerende rolgordijnen kiezen voor geavanceerde, duurzame stoffen.

Duurzame keuze

Onze nieuwste innovatie, GreenScreen Sea-Tex, is de eerste rolgordijnstof ter wereld die is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Onze gecertificeerde GreenGuard® stoffen voldoen aan strenge normen voor chemische uitstoot en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit in huis. De meeste van onze stoffen hebben een label van OEKO-TEX® 100, een streng internationaal keurmerk dat controleert op het gebruik van chemische stoffen.

Cradle-to-cradle raamdecoratie

Gebruik van duurzame materialen is een van de hoekstenen van de duurzaamheidsstrategie van Luxaflex®. Door Cradle to Cradle Certified™ producten te kopen bent je extra goed bezig. Deze producten worden namelijk op een verantwoorde manier en met respect voor de natuur geproduceerd. Bovendien krijgen deze producten aan het einde van hun levensduur een nieuw leven. De collectie Luxaflex® Rolgordijnen biedt Cradle to Cradle Certified™ stoffen en beslagsystemen, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken voor je huis en je gezin.

Meet afspraak maken? 
Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. 

Vul graag duidelijk uw naam, telefoonnummer even eventueel adres gegevens in. 

Een vraag? Stel hem hier!