PVC Vloeren bij Parré Wonen

Klik op de onderstaande foto om de roomplanner te openen. 
U kunt uw eigen foto uploaden! 
Click hier > 
Profiteer van een geweldige aanbieding! Onze PVC-dryback Collection worden tijdelijk gratis gelegd!

 

Wat is een PVC Vloer?

Wat is een PVC vloer? Dat is een vraag dat vaak gesteld wordt. PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

Waarom een PVC Vloer?

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft u veel te bieden. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC staat erom bekend geluiddempend te werken, het verminderd dus omgeving- en contactgeluiden. Tevens zijn de vloeren zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

PVC vloeren zijn dankzij de huidige technieken niet of nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden. Waarschijnlijk heeft u al tal keren over een PVC vloer gelopen zonder dat u het in de gaten had.

Soorten PVC vloeren 

Er zijn twee soorten PVC vloeren die elk op zijn eigen unieke wijze worden gelegd. De Gluedown of Dryback variant wordt op een vlakke betonvloer of een zwevende ondervloer vermlijmd. Omdat de nodige kennis en kunde van een echte vakman nodig is om te beoordelen of uw ondervloer geschikt is voor deze variant komen we altijd bij u thuis langs om dit te beoordelen. De andere variant is de Uniclick,  hierbij zijn de PVC stroken al op een ondervloer verlijmd. Hierdoor kun je net als bij parket en laminaat deze stroken in elkaar klikken en komt er dus geen lijmen bij kijken. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger.

We geven u advies welke variant het meest geschikt is voor u, Gluedown/Dryback of Uniclick. Vervolgens wordt er een legplan gemaakt, zodat u een zo optimaal mogelijke vlakverdeling heeft en een zo klein mogelijk snijverlies. Tot slot wordt dit verwerkt in een offerte zodat u precies op voorhand weet waar u aan toe bent.

Gebruik en Onderhoud

In de fabriek worden PVC-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en vervolgens met de dweil er over heen is voldoende. Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met een “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt uw vloer een extra beschermingslaag. Geadviseerd wordt dit jaarlijks te herhalen, hierdoor kan de levensduur van een pvc vloer oplopen tot wel 25 jaar(!).

Heeft u een vraag?
Stel hem hier!

Vul graag duidelijk uw naam, telefoonnummer even eventueel adres gegevens in. 

Een vraag? Stel hem hier!