Voorbereiding 
Binnenzonwering & Horren 

Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe raamdecoratie of gordijnen!
Samen met ons ervaren team zullen wij er wat moois van maken. Voordat uw product gemonteerd wordt, zijn er nog een paar zaken waar u aan kunt denken voor een optimaal eindresultaat.
Belangrijke informatie:

 • – Heeft u het juiste adres aan ons doorgegeven? Bij verhuizing hebben wij uiteraard uw nieuwe adresgegevens nodig!
  – Er dient voldoende verlichting, elektriciteit, water en een werkend toilet aanwezig te zijn.
  – Zorg te allen tijde voor voldoende ventilatiemogelijkheden van de ruimte, óók tijdens uw vakantie.
  – Zorg ervoor dat de ruimte waar het product gemonteerd gaat worden goed bereikbaar is en eventuele oude producten zijn verwijderd. Indien u wenst dat wij dat voor u verzorgen bespreek dit dan tijdig met een van onze verkoopmedewerkers.
  – Nieuw gestucte en/of geschilderde wanden dienen volledig en blijvend droog te zijn bij aanvang van onze werkzaamheden.
  – Zorg dat u zelf aanwezig bent, of in elk geval bereikbaar, voor onze monteurs. Zo kan er in geval van twijfel overlegd worden.
  – Als de producten zijn gemonteerd en de eindbetaling is nog niet geschied, dan dient er betaald te worden aan de monteur. Zorgt u ervoor dat u voldoende contant geld in huis heeft. Uiteraard kunt u ook per pin betalen. Wenst u het bedrag over te maken dient u dit vooraf te doen. 
  – Houd u aan het reinigingsadvies van de leverancier zoals hieronder aangegeven.

Reinigingsadvies Binnenzonwering

Wij vertrouwen erop dat je tevreden bent met onze producten en er vele jaren plezier van zal hebben. Om je product in optimale conditie te houden is een juiste reiniging van groot belang. De reinigingsinstructies variëren per product, dus zorg ervoor dat je de juiste handleiding selecteert. Hulp nodig? Laat je product dan professioneel reinigen.

 • Algemene reinigingsinstructies gordijnen, inbetween en vitrage:
  Misschien is wassen nog niet nodig en kun je op een andere manier (en met een stuk minder moeite) jouw gordijnen al weer fris en fruitig in je kamer hebben hangen.
  Ruiken je gordijnen niet meer zo fris? Dan kun je ze op een mistige of vorstige dag buiten hangen, de geur is dan meestal verdwenen. Zijn je gordijnen vooral stoffig? Klop ze dan voorzichtig uit of zet je stofzuiger op de laagste stand en verwijder daarmee het stof. Zitten er vlekken in die je er niet zonder wassen uit krijgt? Volg dan de aanwijzingen hieronder voor het beste resultaat!
  Mogen mijn gordijnen gewassen worden?

  Was je gordijnen zo min mogelijk en alleen als het echt nodig is. Kijk eerst op het was advies of je gordijnen gewassen mogen worden. Sommige gordijnen kunnen alleen bij een stomerij gereinigd worden.
  Krimptolerantie
  Controleer altijd de krimptolerantie van het gordijn, dit kan wel tot 4% zijn. Dat houdt in dat een gordijn van 250cm hoog dat eerst net boven de grond hing, na het wassen 10cm boven de grond mag hangen. Wel iets om rekening mee te houden dus…
  Toch gordijnen wassen? Zo doe je dat!
  Vouw de haken van het gordijn naar elkaar toe en doe hier een panty of waszak omheen. De waszak knoop je dicht met een (witte) schoenveter. Vul de wasmachine tot maximaal 1/3 van het toegestane gewicht, zo voorkom je onnodig kreuken van de gordijnen. Voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe en programmeer je machine op het wolwasprogramma en was op een zo laag mogelijke temperatuur. Hang de gordijnen na het wassen nat op en laat ze gesloten drogen. Als je er de ruimte voor hebt kun je ze ook buiten hangen, zo gaan eventuele kreuken er sneller uit.
  Als je de gordijnen gewassen hebt kan het een aantal weken duren voordat alle kreuken eruit zijn. Geef je gordijn de tijd hiervoor, als je te snel overgaat tot strijken kan dit leiden tot toename van de kreukgevoeligheid. Heb je na een paar weken nog steeds last van hardnekkige vouwen in je gordijn dan kun je eerst proberen om de plek vochtig te maken met een plantenspuit, hang het gordijn daarna voor het open raam of buiten. Werkt dat nog steeds niet? Dan zul je het gordijn toch moeten strijken. Doe dit altijd eerst op de laagste temperatuur, synthetisch stoffen kunnen krimpen als deze te warm gestreken worden.
  Disclaimer
  Het bovenstaande advies is zorgvuldig opgesteld. Desondanks aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid voor de resultaten van de reiniging.

Maak sfeer in huis met onze raambekleding!

Nieuwe Duette Shades collectie

Voor elk raam een oplossing

 • Tips voor langer plezier van je gordijnen!
  – Gun nieuwe gordijnen even de tijd, gordijnen moeten uithangen om goed in de plooi te kunnen vallen. Houd ze even een paar dage goed open met de plooien tegen elkaar aan.
  – Zorg voor het vrijhangen van de gordijnen. Laat de gordijnen niet schuren langs de plafonds, ruwe muren of vensterbanken.
  – Gebruik een trekstang voor het openen en sluiten van de gordijnen. Dit voorkomt vuile handafdrukkingen of pilling.
  – Gordijnen met name kwaliteiten van katoen, viscose en linnen kunnen verkleuren bij blootstelling van zonlicht. Dit omdat het natuurlijke materialen zijn.
  – Ga zeker niet te snel over tot het reinigen van gordijnen! Bij de fabricage van de stof wordt een speciale finishmethode gebruikt die zorgt voor de mooie uitstraling van je gordijn. Door te reinigen wordt deze finish aangetast.
  – Buitenlucht doet gordijnen zeer goed! Hang de gordijnen een paar uur buiten, bij voorkeur in de mist en ze zijn weer helemaal fris.
  – Maak je gordijnen stofvrij door ze met een stofzuiger met een zachte borstel of mondstuk op de laagste stand schoon te zuigen.
  – Voor een extra mooie valling aan de onderzijde, strijk je zoom aan de achterzijde van de stof scherp in.
  – Let op! Niet te heet strijken en altijd aan de achterzijde. Probeer eerst een stukje zoom. Wees vooral voorzichtig met stoom dit is namelijk 100 graden!
  – Voor het juiste reinigingsadvies van je gordijn kijk je op het ingenaaide wasetiket boven bij het gordijn.

Heeft u een vraag stel hem hier!

Vul graag duidelijk uw naam, telefoonnummer en eventueel adres gegevens in.