Voorbereidingen
Trap Stoffering

 • Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe trap bekleding!
  Samen met ons ervaren team zullen wij er wat moois van maken. Voordat uw trap geplaatst wordt, zijn er nog een paar zaken waar u aan kunt denken om een perfect geplaatste trap te krijgen. Hieronder vindt u daarvan een overzicht.
  Belangrijke informatie:

  – Heeft u het juiste adres aan ons doorgegeven? Bij verhuizing hebben wij uiteraard uw nieuwe adresgegevens nodig!
  – Er dient voldoende verlichting, elektriciteit, water en een werkend toilet aanwezig te zijn.
  – Zorg voor afdoende verzekering alsmede afsluitbaarheid en glasdichtheid van het pand. De verantwoordelijkheid gaat namelijk bij levering (dus al voordat er gelegd is!) over op u. Ook heeft u verantwoordelijkheid voor de artikelen, materialen en gereedschappen van de ondernemer die zich tijdens het werk bij u thuis bevinden.
  – Zorg er bij nieuwbouwwoningen voor dat de aannemer de vloer met tenminste 30 mm (= NEN-norm) zandcement-dekvloer of anhydrietvloer boven ingegoten CV- en warmwaterleidingen oplevert. Controleer of dit in uw koopovereenkomst van uw huis zo is vermeld. Als dit niet zo is vraag er dan uitdrukkelijk om. Dit is belangrijk om krimpnaden en restvochtproblemen te voorkomen.
  – Laat de aannemer/projectontwikkelaar weten dat er een vlakheid nodig is, waarbij de afwijking op een rei van 2 meter maximaal 5 mm is.
  – De verwarming moet werken zodat de lijm en afwerking goed kan drogen. Een minimum temperatuur van 17° C is noodzakelijk. Gebruik voor systemen met vloerverwarming het opstookprotocol vloerverwarming bij uw installateur/ parketleverancier.
  – Zorg te allen tijde voor voldoende ventilatiemogelijkheden van de ruimte, óók tijdens uw vakantie.
  – Zorg de ruimte ervoor leeg is en wij goed te werk kunnen gaan.
  – Vloeren, wanden en geschilderde zijkanten en/of treden dienen volledig en blijvend droog te zijn bij aanvang van onze werkzaamheden zodat het goed stootvast is.
  – Zorg dat u zelf aanwezig bent, of in elk geval bereikbaar, voor onze stoffeerders. Zo kan er in geval van twijfel overlegd worden.
  – Het is niet mogelijk om naast het leggen van de trap tegelijkertijd ook nog andere werkzaamheden in de ruimte naar boven bezig te zijn. Ze kunnen niet over de trap lopen.
  – Als de trap is opgeleverd en betaling is nog niet geschied, dan dient er betaald te worden aan de stoffeerder. Zorgt u ervoor dat u voldoende contant geld in huis heeft. Uiteraard kunt u ook per pin betalen. Wenst u het bedrag per bank te voldoen vragen wij dit vooraf te betalen. 
  – Zorg ervoor als u een trap PVC, Vinyl of marmoleum neemt dat de onderkant v.d. trede geschilderd is.
  – Verderop in dit bestand vindt u ons onderhoudsadvies voor uw nieuwe trap. Volg deze adviezen nauwgezet om lang plezier van uw vloer te houden.

Hoe trap voor start? 

Voor het stofferen van de trap is het van groot belang dat de trap goed schoon is en lijmresten verwijderd zijn.
Op deze foto’s ziet u de meest ideale situatie voor het stofferen voor tapijt, PVC, Vinyl of Marmoleum.

LET OP! VERWIJDER ALLE NIETJES, SPIJKERS EN NAGELS!
Indien uw trap wordt gestoffeerd met PVC, Vinyl of Marmoleum zorg dan dat u de onderzijde van de traptrede schildert!

Bij twijfel?
Twijfelt u of uw trap schoon genoeg is?
Stuur dan een aantal foto’s van uw trap naar 06 – 826 317 98 (alleen whatsapp)

Let op! 
Een gestoffeerdere trap maken wij half schoon. De lijm moet 1 a 2 dagen GOED drogen. Wij vragen u zelf na 1 of 2 dagen de trap goed schoon te maken. 

Alle schoonmaakartikelen bij ons te koop in de showroom.

Alle schoonmaakartikelen bij ons te koop in de showroom.

Heeft u een vraag stel hem hier!

Vul graag duidelijk uw naam, telefoonnummer en eventueel adres gegevens in.